woensdag 2 januari 2013

U moet innoveren

Ja, de eeuwig aanblijvende steunpilaar Henk Kamp heeft het licht gezien. Als kersverse minister van Economische Zaken met Fiod-achtergrond weet Henk ons te vertellen dat 2013 een kudtjaar wordt, maar dat we volop vertrouwen hebben in de toekomst. Niet in die van uw kleinkinderen, maar van het kabinet Rutte.
Net zo wereldvreemd als zijn collega Asscher van het begeerde keurmerk Fair Produce.

Henk zegt dat 95 van de 100 Nederlanders (dat is 95%, Henk) een internet breedbandverbinding heeft die tot de beste van de wereld  behoort en wij met het vernieuwde mobiele internet nu tot de wereldtop gaan behoren. "Maar het belangrijkste is dat onze ondernemers doorgaan met innoveren." zegt hij in een interview.


Hij vergeet dat 80% van de gebruikers internet gebruikt om te twitteren, faceboeken, spelletjes te spelen. Die andere 15% tikt zijn vingers blauw op blogs en in reageerpanelen. Niet dat het veel helpt.

Henk moet eens wat gaan doen aan lastenverlichting, banen scheppen en een visie ontwikkelen. Ook hier geldt weer dat de wereldvreemdheid van een ambtenaar onvergelijkbaar is met die van een groenteman. Die weet echt wel wat innoveren is.

In zijn vorige loopbaan als Min van Sozawe heeft hij meegewerkt aan de WW-verkorting en versoepling van de ontslagprocedure.. Collega Asscher meldde al dat hij daar moeite mee heeft, maar opdracht is opdracht. Wat zullen die twee tijdens de vrijdagmiddagborrel veel te besprekn hebben.
Met steun van Sharon uiteraard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten