dinsdag 22 januari 2013

Lilly

Deze week beleefde ik een stukje van Blauw Bloed van RTL4, over de wetenswaardigheden van gekroonde hoofden en aanstormende kroonprinsesjes. Niets op tegen, zie je nog eens waar je geld aan besteed wordt.

Als smaakmaker op de reis van onze koningin naar het sultanaat Brunei was er een impressie van de vooruitblik van onze minister van buitenlandse handel, Liliane Ploumen, eerder bekend als bestuurder bij Cordaid, Mama Cash, Opzij, en als voorzitter van de PvdA door Job Cohen betiteld als het dieptepunt in zijn carrière.

Ook gij, Lilly?
Ze komt uit Maastricht en had vroeger net zo'n zagt gjeetje als Maxime Verhagen. Maar waar Verhagen zacht bleef praten heeft Liliane in het kader van de omgang met hogere kringen klaarblijkelijk een bezoek gebracht aan de nonnen in Vught.

Ik zag haar niet, maar hoorde haar wel: een op lage toon venijnig sprekende stem met een aangeleerd bekakt geluid waar pinses Petra nog een puntje aan kan zuigen.
Omdat ik zat te laptoppen om het hoekje dacht ik dat er iemand aan het woord was van een of andere koepel voor buitenschoolse opvang of een boze ontslagen hofdame, maar het was Liliane.
Die gaat het helemaal maken, let maar op. Een make-over à la Vogelaar met een Marlies Dekkers beha, en een interview in Opzij.

Alleen had Ella een aangeleerd plat spraakje voor de populariteit maar dat heeft Liliane niet nodig. Die wordt niet populair.

De uitzendingemist van RTL4 rammelt, iets met 'u zit niet in Nederland', dus let straks even op als ze na terugkomst bij Nieuwsuur zit of zo. P&W is ook een optie. Je gelooft je oren niet, echt waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten