maandag 25 juni 2012

Tableaux vivants

Terugblik op een verstoorde relatie.

Jolande Sap schreef het nog eens op voor ons deze week, in haar bericht aan Mark:
"Het is onvoorstelbaar dat jij letterlijk zegt niet over onze toekomst te willen praten, terwijl die toekomst juist op het spel staat,"

Als ik dat lees denk ik aan de beelden uit de Tweede Kamer, niet met die stekkerdoos maar die waarin ze als een gelijke met de MP hun verbintenis en mutual understanding verklaart, na de onderhandelingen over de de Kunduzmissie.


Ik zie dan in gedachten Mark met ontbloot bovenlichaam en een strakke leren broek aan voor Jolande staan, die in alleen een rood lakjasje en enkellaarsjes gekleed op een stoel voor hem zit. Of omgekeerd. Maar het moet een prachtige avond zijn geweest. Ooit zullen we het begrijpen.

In mijn synopsis voor een koningsdrama staat Pechtold bij de kamerdeur van het rendezvoushotel staan, notitieblok en camera gereed voor een perverse chantagepoging.

Samson staat aan de receptie en hoort dat hij nog te jong is om mee te doen. Hij krijgt als troost een stropdas toegeworpen van Buma, die met de kraag omhoog van zijn regenjas de vestibule verlaat, na zijn sessie met de domineesvrouw.

Het hele hotel zat vol en men deed in diverse uitdossingen gevarieerde voorstellingen tussen de schuifdeuren. Het volk sloeg het gade vanaf het trottoir, geboeid door het schimmenspel op de gesloten gordijnen.

Uit: schrijfopdrachten, doe eens iets geks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten