zondag 4 november 2012

Er loopt een streepje doorheen

Valt het u nou ook op, dat decor van de het NOS journaal?
Komt er een mooi groot beeld op de achtergrond van een heersende orkaan, staat de presentator er voor en wordt de boel ontsierd door witte balkjes. Die witte balkjes, horizontaal, in het gehele decor verspreid aangebracht.

Je denkt eerst dat het boekenplankjes zijn, zei Nanos, maar het blijken TL-buisjes te zijn. En die zie je dus dwars door de beelden heen, totdat de presentator uitgesproken is en we vol beeld krijgen. Die witte dingetjes zijn er waarschijnlijk om de aandacht af te leiden van 's mans kromme knietjes

En nu we toch over de televisie praten, het blijkt nog steeds niet mogelijk om ondertitels anders te vertonen dan in wit. Niet te lezen soms.
Daar houdt iedereen dan ook lekker rekening mee: een interview met een schrijver in een wit overhemd en de tekst verdrinkt tussen het derde en vierde hemdknoopje.

Bij MAX weten ze dat de kijker op 4 meter afstand naar een groot scherm kijkt, de letters worden getoond op een zwart balkje. Zo eenvoudig, kost niets meer.

Van de belofte dat het geluid van de reclame niet harder gaat dan het normale volume komt ook maar weinig terecht. Soms moet ik zelfs mijn gehoorapparaatje uitzetten vanwege de herrie.

Vroeger (ja vroeger) kwamen er nog wel eens leuke types langs in de reclame, maar tegenwoordig zijn ze allemaal ergens  tegen de veertig en sjouwen met wasgoed en kinderspeelgoed rond, onderwijl een yoghurtflesje leegdrinkend voor de fitheid, want in de volgende reclame lopen kerels die aan hun leeftijd twijfelen en hun snor laten staan.
En dan is er niemand die deze mannen vertelt dat het ze ontbreekt aan een oldime sportautootje, nu het nog kan, want je moet er straks weer wegenbelasting voor betalen.
Nieuwe ster in Wereld op wielen

Wat ook stoort is die omgeruilde echtgenote van die tennisser, zij met die knokige knieën. Die zat van de week in een SKIbroek op de bank bij Jinek.

Sinds haar uitspraak over een ontplofte egel (of mol, ik was er gelukkig niet bij) kan ik niet meer zonder bijgedachten naar een programma kijken waar ze inzit. Natuurbehoud. Niet voor niets staan er overal art. 461 bordjes in de bossen. Respecteer de bosschage.
Ze tettert er ook continue doorheen en vindt iedereen te dik. Die Borsato heeft toch wel geluk gehad met de tijdige inruil.

Weet u wie ook niet kan articuleren? Die nieuwslezeres bij RTL4-nieuws. Daar verwordt het woord politici tot plietsie, portefeuille is profujje. Haar mandelen zittnin dweg (snel uitspreken voor effect).

De co-presentator heeft er ook last van, slikt halve en hele woorden in, en dat blijkt uit presentatievrees te komen. Echt, zegt hij zelf. Presentatievrees.
Dat is net zoiets als een fotomodel die ondergoedreclame doet en onder haar bh'tje nog een  t-shirt draagt, Want eigenlijk is ze preuts en heeft cameravrees, maar wilde ze toch bekend worden. Zoiets.

Het is weer uitgelopen, dit blogje. De gedachtenwolk wordt al leger, nog even en ik ga cabaretteksten schrijven. Voor dat stel bij de Leeuw, die zo fors lachen om hun eigen grappen.

Omdat het zondag is en uw kinderen binnen spelen, bespaar ik u die schuine witz die ik in gedachten had. Trefwoorden Moos, Saar, niet kunnen slapen. U kende hem al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten