maandag 5 november 2012

Onder de trap is nog een plekje

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra verzekert ons vandaag dat de koopkracht de komende vier jaar niet met '10, 20 of zelfs 30 procent zal dalen' door de inkomensafhankelijke zorgpremie. "Daarvan kan ik zeggen: dat gaat sowieso niet gebeuren." Hij heeft nog net niet gezegd dat hij anders zijn hoed opeet.

 "Als de koopkracht van grote groepen toch buiten die kaders zou vallen en tussen de 10 en de 30 procent gaat belopen, dan hebben we een probleem met z'n allen", zei Zijlstra. Ja, een burgeroorlog of ten minste een coup.

Kijk, niet met z'n allen, halve zool, want wij willen dit niet met z'n allen; jullie willen dit, in overhaast, want de limousine met chauffeur en het blauwe leer lokt.
Het was niet voor niets dat de koningin altijd de tijd nam om al die formateurs de les te lezen over onbesuisde plannen en nieuwe stokpaardjes. Nu zie je wat er van komt, onrust, volle trams bestuurd door ingenieurs, en colonnes tewerkgestelden bij het dempen van de Amsterdamse grachten.

Kiezers die geen geld meer hebben voor kleren
Je weet het niet, maar het is toch wel treffend dat de man meer weet dan wij. En dat er een rechtszaak aan te pas moet gaan komen als de papieren van de formatie niet openbaar worden gemaakt.
Je krijgt het gevoel dat er iets verborgen wordt gehouden en de uitspraak "Gaat u maar rustig slapen, want het wordt nooit meer dan 4 procent."klinkt niet echt geruststellend.
Hij zegt het alsof het al vaststaat en hij zit niet eens in de regering. Net zoals die slimmerik van Samson, die heeft zich ook in de bankjes gevleid en telt zijn zilverlingen.

Volgens onderscheidene rekenwijzers gaat Bo er 429 euro op achteruit dan wel 531 euro op vooruit. In 2014, als Rompie Nederland als strafkolonie heeft toegevoegd aan het imperium. Een wingewest zal het met die Halbe niet worden.

De witte bonen met tomatensaus zijn al onder de keldertrap opgeslagen, net zoals de blikken ravioli en macaroni. En zakjes aardappelpuree.En zo'n Esbit brandertje met blokjes.
Naast het geheime paneel waarachter een eventuele onderduiker een plaats kan vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten